Film-op-Verzoek

Naast de eigen programmering vertoont Movie W ook films op verzoek van diverse maatschappelijke, culturele en/of ideële organisaties. U kunt ook als bedrijf of individu een filmvoorstelling aanvragen. Daarnaast is onze zaal beschikbaar voor andere activiteiten, op voorwaarde dat de activiteit een verbinding heeft met film.

Bij films op verzoek maken we onderscheid tussen publieke en besloten voorstellingen. Publieke voorstellingen zijn voor iedereen toegankelijk en Movie W maakt daarvoor publiciteit via o.a. de website, nieuwsbrief en programmafolder. Dat geldt uiteraard niet voor besloten voorstellingen.

Publieke voorstellingen

Voor publieke voorstellingen geldt dat de gekozen film binnen het culturele profiel van Movie W moet passen.
Er zijn dan 3 mogelijkheden:

  1. Het voorstel betreft een recent in NL uitgebrachte titel en is in te passen in onze programmakalender. Met recent bedoelen we dat de film een releasedatum heeft die niet ouder is dan 2 a 3 maanden. We zullen dan overwegen de film op te nemen in ons reguliere programma. Als aanvrager heeft u de mogelijkheid om bij wijze van voorintekening minimaal 10 en maximaal 40 ickets per voorstelling te kopen. U krijgt dan € 1 korting per ticket.
  2. Het voorstel betreft een film die in NL is uitgebracht maar heeft een releasedatum die ouder is dan 3 maanden of het is een recent in NL uitgebrachte titel waarbij we weinig bezoekers verwachten. Indien u bereid bent om minimaal 30 tickets tegen het reguliere tarief te kopen, zullen we overwegen uw voorgestelde film op te nemen in ons reguliere programma.
  3. Het voorstel betreft een speciale, publieke voorstelling op een moment waarop Movie W geen reguliere filmvertoning heeft gepland. Het maakt daarbij niet uit of de film recent is of in NL is uitgebracht. Het kan bijvoorbeeld gaan om een filmvoorstelling met sprekers, Q&A of discussie. We vragen hiervoor een vergoeding die is opgebouwd uit: de directe vertoningskosten + een opslag van € 125,-, zijnde onze vaste kosten. Als aanvrager kunt u besluiten de voorstelling gratis toegankelijk te maken voor alle bezoekers of een bepaalde doelgroep. Ook kunt u ervoor kiezen een gereduceerde ticketprijs te laten toepassen. De opbrengst van de verkochte tickets wordt in mindering gebracht op de hiervoor genoemde bijdrage! Hoe meer bezoekers des te lager het factuurbedrag.

Besloten voorstellingen

Bij een besloten voorstelling wordt maximaal rekening gehouden met al uw wensen. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de directe vertoningskosten, het moment waarop de film wordt vertoond (wel of niet op reguliere draaimoment) en of de film al onderdeel is van ons reguliere programma. Een besloten voorstelling kan in het gunstigste geval al mogelijk zijn vanaf € 350 exclusief BTW. We kunnen desgewenst in overleg met u een geschikte, verkrijgbare film zoeken.

Aanvraagprocedure

Onze aanvraagprocedure is heel eenvoudig. U kunt contact opnemen via info@movie-w.nl. Daarbij is het wel van belang uw aanvraag tijdig in te dienen: uiterlijk 5 weken voorafgaand aan de maand waarin de voorstelling gepland moet worden.

Gegevens

Regie:
Jaar:
Land:
Taal:
Ondertiteling:
Lengte:
minuten

English summary

Onze wekelijkse nieuwsbrief

Deze week

Golden Globes Best Comedy & Actress
vr 25
20:30
Golden Globes Best Comedy & Actress
za 26
20:30
zo 27
20:30
ma 28
20:30
The Modernization of Dutch Agriculture in Films 1923-1982
di 29
20:00
Studium Generale
Golden Globes Best Comedy & Actress
wo 30
20:30
Horizons Award Best Film_Venetië
do 31
20:30
Horizons Award Best Film_Venetië
zo 3
20:30

Filmhuis Movie W

Volg Movie W

Neem een kijkje op onze Facebookpagina!
Take a look at our Facebook page!

@FilmhuisMovieW

Vanavond in @FilmhuisMovieW "The bastard" . @nrc “Het verbluffende The Bastard verweeft neokoloniale geschiedenis met drama over vaders en zonen” (★★★★) pic.twitter.com/cvet…