M.

M.

Voorstellingen

vr 02 mrt
20:30
zo 04 mrt
20:30
di 06 mrt
20:30
ma 12 mrt
20:30

“liefdevolle, expressieve film” De Protagonisten (★★★★)

Lila is een jonge, intelligente vrouw uit de Parijse Banlieue die kampt met een stotterprobleem en zich daardoor liever op de achtergrond houdt. Maar dan ontmoet ze Mo met wie ze een liefdesrelatie begint. Mo, een stoere jongen die aan illegale straatraces doet, heeft zelf ook een onvolkomenheid: hij is analfabeet.

M. Lila is op een kantelpunt in haar leven gekomen en probeert haar angsten te overwinnen om een toekomst met Mo op te bouwen. Mo op zijn beurt moet uit de wereld van illegale straatraces zien te komen als hij kans wil maken op een toekomst met Lila. Maar is de liefde sterker dan de verslavende adrenaline van het racen?

De krachtige en liefdevolle film M. is het regiedebuut van de César winnende actrice Sara Foriestier, die zelf de rol van Lila speelt. Dat doet ze sterk en expressief. Lila is een prachtig personage: fragiel, slim en onzeker. Gelukkig komt de zelfverzekerde Mo (Redouanne Harjane) in haar leven en ontstaat een bijzondere dynamiek tussen hen.

De manier van filmen is vaak dicht op de huid, waardoor je je als kijker sneller in de personages kunt verplaatsen. Dit maakt de film extra intiem. Het verhaal is er één met spanning en aantrekkingskracht. De omgeving van Lila en Mo is even bijzonder: een excentriek zusje, een verloederde vader en een Engelse dubbeldekker bus als onderkomen.

Gegevens

Regie:
Sara Forestier
Jaar:
2017
Land:
Frankrijk
Taal:
Frans
Ondertiteling:
Nederlands
Lengte:
100 minuten

English summary

Onze wekelijkse nieuwsbrief

Deze week

Italiaanse Oscar inzending
do 22
20:30
Best Actor, Best Screenplay_Cannes
vr 23
20:30
za 24
20:30
Jury Award (Cannes 2002)
The Essential Aki Kaurismäki
zo 25
20:30
ma 26
20:30
Best Actor, Best Screenplay_Cannes
di 27
20:30
Italiaanse Oscar inzending
wo 28
20:30
vr 2
20:30

Filmhuis Movie W

Volg Movie W

Neem een kijkje op onze Facebookpagina!
Take a look at our Facebook page!

@FilmhuisMovieW

Vanavond "A Ciambra" in @FilmhuisMovieW. Calabrië: Daar woont de Roma familie Amato, vier generaties op elkaar gepakt in een gammel huis. Afrikaanse vluchtelingen arriveren per boot. Realistisch drama. pic.twitter.com/Sci2…